واحد تعمیرات

نت، نگهداری و تعمیرات، اصل جدایی ناپذیر از توسعه صنعتی امروز

 

مقدمه ای بر نگهداری و تعمیرات
حفظ و نگهداري مناسب از تجهيزات و تاسيسات مجتمع كه مهمترين سرمايه هاي هر شركت مي باشد از آغازين روزهاي توليد از جمله چالش هاي فرارروي سازمان است. لذا توسعه ، يكپارچگي و به روز بودن علوم و تكنيك هاي نگهداري و تعميرات از الزامات صنايع مي باشد.
در ساليان گذشته نگهداري و تعميرات به علت تنوع و پيچيدگي تجهيزات، بيش از هر شاخه ديگر در صنايع گسترش و تغييرات داشته است. در دنیای امروز صنعت که با شتابی غیر قابل تصور در تمامی جنبه ها در حال پیشرفت و صعود است، ماشین آلات و تجهیزات از اصلی ترین عوامل حیات بهینه و پیشرفت یک سازمان صنعتی بشمار می روند.
امروزه نگهداری و تعمیرات از قالب چند فرایند و حتی یک سیستم شبکه ای مدون و فراگیر در کارخانجات و سازمانهای صنعتی خارج شده و بصورت یک فرهنگ کلان در سازمانها خودنمایی می کند. امروز دیگر از آن تفکر قدیمی و منسوخ شده مدیران سنتی که ” هر وقت خراب شد تعمیر شود” خبری نیست و به جای آن یک سیستم قدرتمند با بهترین بازوهای اجرایی و کنترلی جایگزین شده است.

تاریخچه شکل گیری نگهداری و تعمیرات
اگر بخواهیم به معنای واقعی کلمه به تاریخچه شکل گیری نگهداری و تعمیرات و روش های اجرایی آن بپردازیم باید به سال 1950 میلادی برگردیم . اولین نشانه های ثبت شده در مدارک صنعتی کارخانجات انگلیسی، آمریکایی و ژاپنی نشان می دهد از ابتدای این سال حرکت به سوی روش های اجرایی نگهداری و تعمیرات با ثبت تعمیرات و رفع عیب بر روی تجهیزاتی که خراب می شدند آغاز شده است و فقط همین ، یعنی تعمیرات را ثبت می کردند و تجهیزات معیوب را به حالت آماده کار باز می گرداندند.

تعریف نگهداری و تعمیرات
امروزه پژوهشگران و صاحب نظران در عرصه نت نسبت به تعاریف جدا شده ای از نگهداری و تعمیرات اقدام نموده اند که بنا بر نظریه های آنان نگهداری عبارت است از مجموعه اقداماتی برنامه ریزی شده و مدون که با هدف جلوگیری از خرابی های آنی و ناگهانی ماشین آلات و تجهیزات و تاسیسات انجام می شود.
در یک ارائه و تعریف کلی از نت باید گفت انجام ترکیبی و تلفیقی از اعمال مهندسی و مدیریتی به منظور نگهداری ماشین آلات و تجهیزات در حالت آماده بهره برداری و اجرای سریع ترین اقدامات در صورت رخداد خرابی برای آن به نحوی که در سریعترین زمان ممکن و صرف کمترین هزینه دوباره به مدار تولید بازگردد.
تمامی آنچه در طول تاریخ بدست بشر ساخته شده است دارای یک عمر مفید است و اگر در طی این دوره رسیدگی و توجه و پرداخت مناسب و هوشمندانه ای به هر نوع از مصنوعات بشری نداشته باشیم عمر مفید آن رو به زوال گذاشته و زودتر و یا خیلی زودتر از دسترس و مفید به فایده بودن خارج می شود.

اجرای برنامه های ویژه واحد نگهداری و تعمیرات:
مراحلی که باید برای اجرای برنامه های ویژه واحد نت ، انجام پذیرد عبارتند از :
• راه اندازی سیستم مدیریت اطلاعات (کدگذاری ماشین آلات ،تهیه شناسنامه ها ، طراحی فرایند گردش کار اطلاعات نت و فرمهای مورد نیاز)
• محاسبه شاخص های نت ، تعیین اهداف و مدت زمان دستیابی به آنها ، طبقه بندی تجهیزات
• تدوین برنامه نت دوره ای با هدف نگهداری ماشین و رفع فرسایشها در دوره های منظم زمانی
• تهیه استانداردهای بازرسی و همچنین استانداردهای اندازه گیری وضعیت
• بررسی میزان کارائی و اثربخشی سیستم نت ، بازنگری در اهداف اولیه و درنظر گرفتن اهداف بالاتر

تخصص های پرسنل نگهداری و تعمیرات این شرکت :
• تعمیرات تجهیزات مکانیکی و ادوات هیدرولیک، پنوماتیک – انواع شیرها – پمپ های صنعتی و… کالیبراسیون آنها
• تعمیرات تجهیزات الکتروهیدرولیک، اتوماسیون صنعتی- ابزار دقیق
• تعمیرات تجهیزات و دستگاه های با انواع کنترلرهای CNC SINUMERIC – PLC
• تعمیرات و نقشه خوانی و عیب یابی پیشرفته هیدرولیک، پنوماتیک ، برق و اتوماسیون صنعتی
• تعمیرات و عیب یابی ربات های کوکا
• تعمیرات و راه اندازی تاسیسات پشتیبانی الکتریکی – تاسیسات آب – انواع گازهای صنعتی
• تعمیرات و عیب یابی کوره های عملیات حرارتی
• تعمیرات و عیب یابی دستگاه های اندازه گیری اولتراسونیک – سختی سنج و کلیه تجهیزات اندازه گیری فشار – وزن – سطح – دما – سرعت و …
• تعمیرات و عیب یابی تجهیزات برق صنعتی – الکترونیک – مخابراتی و تابلوهای برق قدرت – متوسط – ضعیف

نفرات شاغل در واحد نگهداری و تعمیرات :
1- مدیر نگهداری و تعمیرات
2- سرپرست هیدرولیک، پنوماتیک و مکانیک
3- سرپرست تاسیسات
4- سرپرست برق و اتوماسیون صنعتی
5- سرپرست و کارشناس برنامه ریزی و دفتر فنی تعمیرات
6- کارشناس، تکنسین و کارگر فنی هیدرولیک، پنوماتیک و مکانیک
7- کارشناس، تکنسین و کارگر فنی برق و اتوماسیون صنعتی
8- کارشناس، تکنسین و کارگر فنی تاسیسات